Top recensie Rootsville.be + 26 oktober Amsterdam concert in Club Dauphine. Tickets:

Nog weinig gehoord over dit nummer in recensies, maar ik vind hem zelf te gek. @Leen Wander filmde de eerste en enige versie van dit nummer, tijdens de opnames van ROADTRIPPIN in de prachtige Kisjes Studio, waar alles live is ingespeeld zonder overdubs. Wat een gave muzikanten. Ze weten niet wat ik ga doen maar spelen zo mee. Wat vindt jij er van? Een lied wat gewoon ter plekke wordt geimproviseerd en dan gewoon goed is en zijn oerversie heeft bereikt. Ik vind het zelf een wonder.

Deze zaterdag 26 oktober gaan we de 4 cd box presenteren tijdens een Soul Blues Party in Amsterdam en er zijn nog heel veel kaarten. (nog pas 77 verkocht)
De legendarische Roosendaalse drummer Elmore James van Dodewaard, de geweldige @Chi Ron, @Nico Heilijgers, @Tim Birkenholz , Ewa Pepper – Violinist , Moon Mylène de la Haye & ik zijn er klaar voor! Zaterdag 26 oktober spelen we met super bezetting in Club Dauphine ! Kom je ook? Er zijn nog tickets, ook aan de deur.
Zaterdag 26 oktober in de mooiste en best bereikbare club van Nederland : Club Dauphine

http://clubdauphine.nl/pr…/cd-release-ralph-de-jongh-26-okt/

clubdauphine.nl

De Club ligt direct aan het Amstel Station dus ook vanuit UTRECHT!t & Amersfoort zeer goed bereikbaar met Openbaar Vervoer Algemeen en bovendien gelegen boven parkeergarage waar je zo uit de lift de concertzaal instapt.

Nog even over de plaat. Heb je de fantastische drumpartijen op de plaat al gehoord? Ze zijn gespeeld door Elmore James van Dodewaard.
Ik speelde van mijn 15e tot mijn 17e iedere avond mee met de blueszanger, gitarist, songwriter Elmore James. Een van de beste bluesbands die er ooit was. Toen ik 17 was stond ik ergens bluesharp te spelen en zingen en werd ik op mijn schouder getikt door de drummer op de foto, die al sinds zijn 8e in de band van zijn vader speelde. Hij stelde zich voor als Elmore James. Wat een mooi toeval. Zo had de vader van Elmore James, de legendarisch Roosendaalse blueszanger Anthony van Dodewaard zijn zoon genoemd naar 1 van zijn grote muzikale helden.! En ook van mij!
Verder hoor je op de plaat de geweldige gitaarpartijen van gitaargeweldenaar Chi Ron. Hij speelt werkelijk zulke origineel partijen en zijn vocabulaire is eindeloos. Luister maar naar dit 27 minuten durende nummer… en ander Voorbeeld bij het nummer Soulshower komt hij heel dicht in de buurt van sommige opnames van Eelco Gelling, en op Born Blind weer bij Jimi Hendrix, maar steeds weer op eigen wijze, op Whispers of a Fine Young Man soms bij a Pink Floyd, maar altijd origineel en nooit hetzelfde.
Dan nog de geweldige roots bassist @Nico Heilijgers die nu al wel 140 nummers met me heeft opgenomen in de studio!! (Live @ dE Noot , Lonesome Man Ocean Of LOve, Trilogy, Quantum, Live @ The Theatre , Roadtrippin, en straks nog 1 waarvan ik de titel nog niet mag vertellen. Zo gaaf!!
De 4 cd box is echt geweldig geworden, en in een hele mooie uitvoering ontworpen door Jan Blaauw. En we gaan hem deze zaterdag presenteren in Club Dauphine met extra gave grote bezetting!! Kom je ook??

De bezetting is nu:
@Chi Ron gitaar
@Nico Heilijgers bas
Elmore James drums
Max Joosten bluesharp
Tim Birkenholz gitaar
@Ewa pepper viool
@Ralph zang en gitaar
En voor het eerst met onze eigen lichtman De Lachende schoorsteenveger ! En geluid door AudioMax!
Het voorprogramma wordt verzorgd door de heerlijke Mylène de la Haye die haar nieuwe programma laat horen, en daarna ook nog de beste platen gaat draaien samen met bluesharpist & deejay Max Joosten!!

Dit is uniek, eenmalig, en van hoog nivo mensen. Dank jullie wel voor het delen en komen!

40UP Radio De Blueskrant

En 1 november kom ik solo in Concerto Recordstore

@AmAmsterdam Light Festival @liLive Amsterdam Uitagenda Utrecht Uit in Amsterdam Groepen uit Amsterdam Live muziek amsterdam @Live Muziek Amsterdam ( Live Music Events) Amsterdam Rock N Roll MonthlyMuziekschool Amsterdam Muziekpakhuis Amsterdam Museumnacht Amsterdam AmsterdamJazz Night out in Amsterdam Concerto Recordstore PlatoMania Schandalig hoeveel goede muziek verloren gaat!!

#live #muziek #uitagenda #uitinamsterdam #clubdauphine #clubnight#concert #amsterdam #livemuziek #rockandroll #reggea #soul #blues#funk #classic #songwriter #singersongwriter #amsterdamcycle#tonightinamsterdam

prachtrecensie door Freddy Vandervelpen van het Belgische Rootsville over de 4 cd box waar het allemaal om draait: Roadtrippin.

Wanneer de veelal op klompen acterende Nederlandse bluesman “Ralph de Jongh” met veel trompetgeschal een nieuw album aankondigt mag je er va op aan dat het iets speciaals is. In de bus stak deze “Roadtrippin” en het werd meteen een 4-dubbel album en daarmee knipt hij een serieus stuk bluestime uit mijn dagdagelijkse bezigheid. Liefst 43 nummers componeerde hij voor dit huzarenstukje en daarmee is hij bijlange niet aan zijn proefstuk toe. Alles zeggende blues waarbij het lijkt of hij de inspiratie gaan opdoen is in de “Delta” al zal ook een veel betekend hemellichaam er wat mee te maken hebben. Deze “Roadtrippin” werd ingeblikt in de “Jan Kisjes Studio” in het Nederlandse Dalfsen. Soms warm en intiem, een ander moment dan weer pure rock ‘n roll. Niet te geloven dat dit zijn 4de realisatie is dit jaar waarbij “Quantum” ook al een 4-delig album was. Een onwaarschijnlijk creatieve brein dus.

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.png

photo’s Ralph de Jongh © Rootsville

Een kenmerk van deze Ralph de Jongh is bij wijlen zijn howlin’ voice waar hij zijn handelsmerk heeft van gemaakt zoals duidelijk wordt op de opener “It Must Be Me”. Het moet zijn dat bij iedere gedachten wisseling van Ralph dit het ontstaan betekent van een nieuw nummer. Ook al wordt hij veelal vergeleken als een Nederlandse Mick Jagger toch is het alsof deze 43 nummers hun oorsprong vinden in de cottonfields deep down south. Nummers als “Today I A Whole Long Today” en “Days Way Back When 2” raken je tot in het binnenste van je wezen.

Alle 43 nummers afzonderlijk gaan beschrijven zou onwaarschijnlijk worden ook al omdat je in zijn ziel zou moeten kunnen kijken om het gevoel weer te geven dat Ralph hier over komt te brengen. Deep routed Delta blues als “Walking Blind On This Earth” en “I Learned To Speak, I Learned To Count, I Learned To Write And Read” vinden we dan weer terug op deel 2 van deze “4ology”. Ook hier op deze tweede CD zijn er uiteraard enkele nummers die me weten te pakken zoals het intieme “Soultroubles” of wat gedacht van “No More Troubles”.

Op deel 3 lijkt het wel of hij in een neerwaartse spiraal kom te zitten met als opener “As I Pass On To Another Place” maar steeds ook weer komt ook de romanticus in hem naar boven zoals op “I Forgot To Tell You What’s On My Mind”. Diep alles zeggende blues waarbij je genoodzaakt wordt om naar te luisteren. Even opschudding toch wel wanneer “Light Of My Love” door de speakers galmt en misschien ja, met een knipoog naar Jagger.

Alvorens deel 4 te beluisteren moet ik wel een eerste zo een geel “Note It” aan mijn PC bevestigen om op een zeldzame avond me in de zetel kan gaan neervleien met een goed glas rode wijn om dan zo ongestoord met koptelefoon op het hoofd deze “4ology” ongestoord opnieuw te gaan beluisteren…en te beleven. Op numero quatro komen ook zijn begeleiders een ietsje meer in de spotlights zoals te horen om het howlin’ bluesje “Look Me At The Blue Sky”. Nummers als het rockende “This Is The Way Life Goes”, ” I Wrestle In This World” en “Boy Boy Boy Live” komen qua tijdslimiet duidelijk buiten de normen van het Europese songfestival te vallen maar dat zal “Ralph de Jongh” duidelijk worst wezen. In ieder juke joint in Nederland en buiten de landsgrenzen heen is hij dan weer meer dan welkom…en daar bedoelen we ook België mee hé Ralph 😉

Deze “roadtrippin” duidelijk een must voor iedere bluesliefhebber te noemen…het trippen volgt dan automatisch, help me find the light in me ’cause this is dirty rock ‘n roll!

tracks:

album 01

01 It Must Be Me

02 I’m A Singer Straight From The Heart

03 Today I A Whole Long Today

04 Days Way Back When 2

05 Soultroubles

06 Geroge Lazy Bee

07 No More Troubles

08 White Haired Man Wearing The Rainbow Flag

09 Dressed In Rock ‘n Roll

10 Whispers Of A Fine Young Man

album 02

01 Walking Blind On This Earth

02 Angel Carrying Me Home

03 I Learned To Speak, I Learned To Count, I Learned To Write And Read

04 I’ll Wear My Kilt I’ll Wear My Bare Feet Too

05 Children Are You The Rainbow In The Fields 

06 I’m Magical I Was Born With The Light Inside

07 All The Hurt Was In The Way

08 Dying

09 Sobered Up Free At LAst No Longer Beaten By The Shine 

10 Put Your Feet On Mama Earth

11 I Don’t Wanna Read The News No More

album 03

01 As I Pass On To Another Place

02 I Forgot To Tell You What’s On My Mind

03 I Need A Soulshower Now

05 Jouer De La Raquete

06 Light Of My Love

07 When You’re On My Mind

08 You Feel The Same As Me 

09 I Will Be Back In The Middle Of The Night

10 Hear Me Talking Back To The Walls

album 04

01 Smiling Circleclowns

02 Look Me At The Blue Sky

03 This Is The Way Life Goes

04 I Wrestle In This World

05 Back To Th eOcean Of Love

06 Ocean Of My Live

07 Message Live

08 Boy Boy Boy Live

09 Even If

10 Can’t Work No More

11 Watchdog

12 Help Me Find The Light In Me 

musicians:

Ralph de Jongh: vocals, guitar, bluesharp, piano

Elmore James van Dodewaard: drums

Chi Ron Schut: guitar

Nico Heilijgers: bass 

Moon Anderson: additional percussion