CHOKE INTO A NEW LIGHT : Today at 11PM release of the new single of Cosmic Walhalla at Kink FM!

Project Cosmic Walhalla lanceert eerste single en
videoclip.
(Cosmic Walhalla is een muziek/kunst project van Raymond “Bullet-ray” van Olphen.)
Coronamaatregelen leveren tijd op en ruimte voor creativiteit. Dit geldt ook voor fotograaf/
videomaker/muzikant Raymond “Bullet-ray” van Olphen. Door het wegvallen van festivals en concerten was er weer tijd en zin thuis muziek op te gaan nemen. Tijdens een avond jammen/doorzakken met vriend en zanger Ralph de Jongh liet Raymond Ralph wat van zijn opnames horen, waarop Ralph enthousiast
liet weten de zang voor zijn rekening te willen nemen. Zo gezegd zo gedaan. Het zaadje van project Cosmic Walhalla was geplant.
Gitarist Bullet-Ray heeft vervolgens vrienden uit zijn muzieknetwerk benaderd om aan
het project mee te werken. Trots was hij op de deelname van ritmesectie Jeroen Hobert (Prodigal Sons, 16 Down, Bökkers) op drums en Sebastiaan van Olst (Typhoon) op bas. De song schreeuwde om sfeervolle strijkpartijen die het Red Limo String Quartet
(Touren o.a. met Eddie Verder tijdens zijn Europese tour) voor haar rekening heeft genomen. Productioneel is al moois tot een prachtig geheel gesmeed door producer / technicus Guido Aalbers.
Bij deze presenteren we Cosmic Walhalla “Choke into a new Light”
Bullet-ray heeft de videoclip opgenomen tijdens de eerste lockdown in de dientengevolge lege straten van Zwolle, met een knipoog naar de filmklassieker The Big Lebowski. De muziek van Cosmic Walhalla zou zich kunnen laten omschrijven als muziek met de ziel van vervlogen tijden.
Music by Bullet-ray
Words by Ralph de Jongh guitars/Hammond – Bullet-ray vocals – Ralph de Jongh
Bass – Sebastiaan van Olst Drums – Jeroen Hobert
Strings – Red Limo String Quartet