Markus Hagner schreef deze recensie voor de nieuwe plaat #misic#youbetter #music en Reinhard Penning vertaalde hem naar het Nederlands. Hij staat nu in de shop op ralphdejongh.com en is echt een aanrader.

Markus Hagner schreef deze recensie voor de nieuwe plaat #misic#youbetter #music en Reinhard Penning vertaalde hem naar het Nederlands.
Hij staat nu in de shop op ralphdejongh.com en is echt een aanrader.

(mh) Ralph de Jongh is een multi-genie, enerzijds als een Nederlandse “Don Quichot” constant op tour. Ten tweede als “eenmanspersonificatie van de Rolling Stones Glimmer Twins”, omdat hij even charismatisch zingt als Mick en virtuoser speelt dan Keith als gitarist en ten derde als moderne Rembrandt met zijn kleurrijke schilderkunst! Bovendien is hij een begenadigd songwriter met fantasierijke song- en text composities. De bron waaruit hij zijn oneindige inspiratie haalt is zijn droomwereld, het leven in de natuur en reizen naar andere culturen. Zijn nieuwe opus “The Whole World Inside“ houdt diepe gedachten en gevoelige momenten van het leven in!

Ralph werd ontdekt en gepromoot door Harry Muskee, de legendarische frontman van Cuby & The Blizzards. De prachtige coverfoto in zwart-wit onthult een sensueel geïnspireerde Ralph die mediteert alsof hij in extase is.

De melancholische slow blues “The Whole World Inside” opent op unieke wijze de dans. In de eerste sequens van deze song zorgt de zang van Ralph voor kippenvel die nog intensiever wordt door de slidegitaar solo’s van Tim Birkenholz en in het tweede deel jammen alle muzikanten alsof ze in trance zijn. Wat een lange opening van het album. Absoluut een autobiografisch nummer van Maestro Ralph.

In het volgende “Rolling To Who I Am” laat hij zijn fenomenale songwriter kwaliteit zien. Het nummer heeft een betoverend gospel- en soul karakter met de hemelse stemmen van Ylvalie Dik & Moon Anderson.

“Rolling Around” neemt je mee op reis naar een laid back jungletrip. Ferry Lagendijk verrijkt deze song met zijn expressive Hammond sound.

In “Back To The Ocean Of Love” zingt Ralph vol overgave een liefdesverklaring aan zijn vrouw Monique Anderson!

“I Love The Old Blues” is een Honky-Tonky-Blues’n’Roller met groovende bas van Nico Heilijgers en drums van Marcel Wolthof waar Ralph de Jongh en Tim Birkenholz zich een opwindend duel op de gitaar leveren.

“Update On Loving” is de manifestatie van waarom Ralph de Jongh de eenmansshow van de Glimmer Twins is. Daar pakt hij 50 jaar later als erfenis de oorsprong van de Stones weer op!

Na zoveel power is “The Place I Know So Well” even lekker stil met de mystieke zang van Ralph in het eerste deel en dan gaat die veranderen in een psychedelische jam-orgie. Nog zo een absoluut hoogtepunt.

Bij “Ready To Sing The Blues“ rijdt de Rock’n Roll-locomotief op ‘Full Speed’. Het is een eerbetoon aan de gigant Chuck Berry!

“Till I’m Ready For You_For The Children Of The Human Race” wordt funky door het duet van gitaar, drums en bas. De escapades op de slidegitaar vonkelen als sterren en “his masters voice“ staat boven alles.

Met “Let Me Grow” sluit Ralph het album rustig, diep uit zijn ziel af. “Peace & Love”!

Met “The Whole World Inside” heeft Ralph de Jongh een sensationeel, magisch-muzikaal kunstwerk geschapen***** (Markus Wagner)

Songs:

The Whole World Inside

Rolling To Who I Am

Out Of Tune In A Fancy Way

Rolling Around

Back To The Ocean Of Love

I Love The Old Blues_Naked As A Baby Child

Update On Loving

The Place I Know So Well

Miss Brown

Ready To Sing The Blues

Till I’M Ready For You_For The Children Of The Human Race

Let Me Grow

Musiker:

Ralph De Jongh – Vocals, Gitarre

Tim Birkenholz – Gitarre

Nico Heilijgers – Bass

Marcel Wolthof – Drums

YlvalieDik & Moon Anderson – Backing Vocals

Ferry Lagendijk – Hammond