Dedication Arno Hintjens et l’album Charles et les Lulus

The new album “i Love Real LiVe” is dedicated to Arno Hintjes et l’album Charles et les Lulus
De nieuwe cd “i Love Real Live” (foto Edwin Fabriek) draag ik op aan Arno Hintjens. Ik leerde Arno kennen in Nispen bij Jan & Merijn de Bakker die de cd “Charles Et Les Lulus” regelmatig draaiden. Zie LiVe video: https://youtu.be/mNE3fqb7wWE Deze band bestaande uit Adriano Cominotto , Arno Hintjens , Piet Jorens, & Roland Van Campenhout speelden op deze cd Charles et les Lulus uit 1991 de Sterren van de Hemel. Een Muzikale mix van Blues, Perzisch & Chanson op onnavolgbare wijze. Arno zingt hier, speelt hier de schuiffluit, bluesharp, gitaar met de onmiskenbare Arno-feel, de gitaar van Roland is meesterlijk origineel spannend, de magische drums van Piet Jorens, het machtige accordeon – en toetsen-spel van Adriano Cominotto.
Later hoorde ik deze cd nog regelmatig bij @Henk Hak van muziektempel Cafe de Noot organisator van het Highlands Festival waar ook oa Buddy Guy optrad. Zag Arno en Band ondertussen ook in De Rex Essen Belgie Tivoli Oudegracht Utrecht Mezz Breda Paradiso Amsterdam.
Wat me ook trof naast de muziek was Arno zijn onnavolgbare manier om interviews te doen. Toen ik hem bij Barend en Van Dorp hoorde praten over “ketchup-bio” “zilvervlies rijst” & “roke zalm” was ik nog meer verkocht. De manier waarop hij in die tv studio de hele sfeer ten goede veranderde, iedereen positief bij de neus nam en de maalstroom van alledag even doorbrak vond ik erg charmant en een opluchting op televisie te zien.
Zo heeft Arno mij met zijn Band door de jaren heen geinspireerd. Toen ik tijdens de opnames in de Kisjes Studio van het album “i Love Real LiVe” ineens het nummer “STARes in the Wishing WeLL” in de schoot geworpen kreeg had ik het nog niet door, maar tijdens het mixen van alle sporen met op drums Marcel Wolthof Bas-gitaar Nico Heilijgers gitaar Tim Birkenholz hoorde ik de connectie met Arno en besloot ik het album op te dragen aan Arno.
Bij deze en vandaar.
Amen
/\
r