Cuby+Blizzards Live 1968 – opener van de film C+B 40+

Film Maker

Leon Verkade

, opent de film CUBY 40+ met onderstaande video Live 1968 Genk. Wat een geweldig Gitaar Werk van Eelco Gelling

Eelco Gelling, Blues en geestverwanten.

.

Cuby & The Blizzards
Cuby + Blizzards For Fans & Friends

Bij deze film zat ook apart nog een

Twee Meter Sessies

waar

Harry”Cuby”Muskee

mij introduceerde. Daarna wat beelden bij het beeld van Harry in

Grolloo

en dan op een baal hooi gezeten aan de Voorstreek 4 in Harry’s oude huis uit de jaren 60 waar ook Eddy Boyd ,

John Mayall
Herman Brood

nog was verbleven en daar mocht ik het nummer Somebody Will Know Someday spelen. Opgenomen door John Sonneveld.  Dit is de plek waar nu het

Cuby Museum Grolloo

is opgericht.

Ik ontmoette Leon Verkade ooit in 1995 in

Cafe-Kontakt Amsterdam

toen ik daar met Erik-Jan Vandenberge was om te spelen op straat tijdens koninginnedag. Bij dit Cafe op de admiraal-de-ruyter-weg had een zangeres haar stem verloren en wij werden gevraagd in te vallen. Helemaal akkoestisch met twee gitaren op een stoel gezeten hebben we toen voor een paar pilsjes en het plezier lekker de Blues & Rock and Roll gespeeld met oa nummers van

Bukka White
Snooks Eaglin
Charley Patton
Bessy Smith
Muddy Waters

,Hank Williams

Bo Diddley

, Leadbelly

John Lee Hooker

,

Robert Johnson

,

Chuck Berry
Jerry Lee Lewis
CCR (band)
Elmore James
The Rolling Stones
Junior Wells
Van Morisson
Charles Brown
Ray Charles
Tom Waits

.

Ik wist toen nog niet dat ik september van datzelfde jaar eerst naar Leiden zou verhuizen op Oude Gracht 8 bij Merijn de Bakker om in november naar Amsterdam zou verhuizen naar Bertelmanstraat 5 Huis op een kamer bij de geweldige Willem Brandon. Willem was als Weeskind uit Belgie geadopteerd door Moeder Brandon die een Cafe had aan de tsaar-peter-straat. Hij groeide op in het Cafe net als zijn geadopteerde broer en werd later Scheepskok op verre Zee reizen en zijn broer Stoker op een schip. Ik kon iedere dag mee eten bij Willem en kreeg er nog een paar halve liters heineken bij ook. 🙂
Er waren vaak meer gezellige eters over de vloer, zoals Milan die een schoonmaakbedrijf in Amstelveen had en Martin die vanuit het bejaardenhuis kwam. Martin had vroeger nog een voettocht gemaakt aan het “eind” van “de” oorlog diep vanuit Duitsland. Hij zei altijd steevast: “Nach dem Essen soll mann das rauchen nicht vergessen.” , ook al rookte ie zelf niet. Lieve mooie mensen. Mijn moeder Marlies Breugelmans had Willem gevonden in de Via Via krant.

Wie had gedacht dat ik op 8 januari 2004 Harry zou ontmoeten in

Cultureel Café de Amer

te

Amen, Drenthe, Netherlands

aan de Crossroads bij Ineke en Ab Schligter als zijn voorprogramma? Ik had Cuby+Blizzards als zien optreden op North Sea Jazz & bij de jubileumshow in

Paradiso Amsterdam

waar ook

Bennie Jolink

optrad op goeie slide gitaar ,

Barry Hay
Daniel Lohues

die ik daar ook al met SKIK had gezien, hij tufte toen op het podium over zichzelf heen omhoog naar achteren weet ik nog wel,

Tineke Schoemaker
Huub van der Lubbe

. Die avond heb ik nu ook op dvd. Een film opgenomen en gemaakt door @Jan Schuurman & zijn zoon

Paul Schuurman

van

The Van studio

waar ik later ook de dvd+cd Emotion mocht opnemen in 2007. Op de dvd als extra ook een 45 minuten durend interview door

Jan Douwe Kroeske

opgenomen in de Van Studio’s.

Ik was nooit in de Amer terecht gekomen als niet @Allard Bijleveld de drummer van de studenten blues band waar ik zong me op het hard had gedrukt dat mijn solo cd “BLUES” die ik toen net uit gebracht had goed genoeg was. Pardoes belde Ab Schligter mij ‘s avonds op bij m’n toenmalige werk

Wisseloord Studios

en heeft mij geboekt als voorprogramma bij Harry Muskee met

Erwin Java

Helmig van den Vegt , Daniel Lohues & Peter van Soest. Later zat ik daar met hen en

Hans THEESINK: blue(s) as blues can…

&

Be Hegen

op het podium tijdens het 12,5 jarig jubileum van De Amer. Daar is nog een foto van die toen in de krant

Dagblad van het Noorden

kwam.

CUBY & THE BLIZZARDS-''Live at Borreberg Stage in Genk August 24-1968
YOUTUBE.COM
CUBY & THE BLIZZARDS-”Live at Borreberg Stage in Genk August 24-1968
Cuby on Stage with Alexis Korner &Chris Farlow Belgium 1968