blckbx today

21 SEPTEMBER 2022

blckbx today #77: oorlogsretoriek ontmaskerd | 5,2 miljard voor covid-regels | Miljoenennota debacle

Redactie BlckbxGekopieerd!

Vladimir Poetin gaat 300.000 extra militairen naar Oekraïne sturen en Europa staat weer op scherp. Ernst Kuipers is een nieuwe vaccinatiecampagne gestart en het kabinet alloceerde 5,2 miljard euro in de miljoenennota voor nieuwe coronamaatregelen in 2023. Kunnen we de miljoenennota nog serieus nemen? Dat en meer in blckbx today.

Woensdag 21 september 2022

In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Vladimir Poetin gaat 300.000 extra militairen naar Oekraïne sturen en Europa staat weer op scherp. “Oekraïne móét winnen want Poetins oorlog is óók onze oorlog”, aldus de EU en ons hele kabinet in koor. Maar is het wel onze oorlog? Psycholoog Huibrecht Boluijt analyseert de oorlogsretoriek die de Nederlandse burger meetrekt in een neerwaartse spiraal.
  • Tussen al het voorpaginanieuws over Prinsjesdag en Oekraine heeft minister Ernst Kuipers terloops de nieuwe vaccinatiecampagne gestart. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is alloceerde het kabinet 5,2 miljard euro in de miljoenennota voor nieuwe coronamaatregelen in 2023. Journalist en jurist Sietske Bergsma praat ons bij.
  • Daags na Prinsjesdag ligt de focus in Den Haag op de Algemene Politieke Beschouwingen die vandaag startten. Steunpakketten, de miljarden voor Oekraïne, voor Corona, Onderwijs en het klimaat springen in het zicht. Maar kunnen we de miljoenennota serieus nemen? Politicus Tom de Nooijer denkt van niet en legt uit waarom.


    Desk: fractievoorzitter CVO Tom de Nooijer, publicist Sietske Bergsma en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
    Presentatie: Sanae Orchi

Bekijk hier de losse fragmenten uit de uitzending

Relevante achtergrondinformatie en bronnen

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending!

Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending! Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons op Telegram en stel je vraag: https://t.me/blckbxtv

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv. 

Kijken dus en deel blckbx today in jouw eigen omgeving!

Over Stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.Steun je ons?Lees 15 reactiesLees verder

12 SEPTEMBER 2022

Greenpeace-oprichter: ‘Klimaatverandering is gebaseerd op leugens’

Redactie BlckbxGekopieerd!2022 09 12 Greenpeace Cropped3:50

Patrick Moore, mede-oprichter van Greenpeace, zegt dat de organisatie is ‘gekaapt door linkse activisten die onnodig angst aanwakkeren, zodat het publiek hen geld stuurt’. Het verhaal over klimaatverandering is volgens hem gebaseerd op leugens.

Moore promoveerde in 1974 in de ecologie aan de University of British Columbia en ontving in 2005 een eredoctoraat in de wetenschap aan de North Carolina State University. Hij was in 1971 één van de oprichters van Greenpeace, maar verliet de organisatie in 1986 uit onvrede over de ingeslagen weg. 

Op basis van e-mailcorrespondentie tussen Moore en de Zuid-Koreaanse professor milieuwetenschappen Seok-soon Park publiceerde The Epoch Times een uitgebreid interview, waarin Moore in niet mis te verstane bewoordingen het klimaatalarmisme onderuithaalt. 

‘Gekaapt’

“Greenpeace werd ‘gekaapt’ door politiek links toen ze zich realiseerden dat er geld en macht zat in de milieubeweging. Linksgeoriënteerde politieke activisten in Noord-Amerika en Europa veranderden Greenpeace van een op wetenschap gebaseerde organisatie in een politieke fondsenwervende organisatie,” zegt hij. “De ‘milieubeweging’ is meer een politieke beweging geworden. Ze zijn vooral gericht op het creëren van verhalen die angst en schuldgevoel aanjagen, zodat het publiek hen geld stuurt.”

Ook het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) – het klimaatpanel van de Verenigde Naties – is volgens Moore verre van neutraal. “Het IPCC is geen wetenschappelijke organisatie,” zegt hij. “Het is een politieke organisatie die bestaat uit de Wereld Meteorologische Organisatie en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties. Het IPCC huurt wetenschappers in om hen te voorzien van ‘informatie’ die het verhaal van de ‘klimaatnoodsituatie’ ondersteunt. Hun campagnes tegen fossiele brandstoffen, kernenergie, CO2 en plastic zijn misleidend en bedoeld om mensen te laten denken dat de wereld zal vergaan, tenzij we onze beschaving lamleggen en onze economie vernietigen. Ze hebben nu een negatieve invloed op de toekomst van zowel het milieu als de menselijke beschaving.” 

Zogenaamd uitstervende ijsberen

Greenpeace gebruikt een groot deel van de donaties voor advertenties en fondsenwervingsprogramma’s. Vrijwel al dit soort campagnes zijn gebaseerd op onwaarheden, volgens Moore, die het voorbeeld van ‘de uitstervende ijsberen’ aanhaalt. 

“Het IJsbeerverdrag, dat in 1973 door alle poollanden is ondertekend om de onbeperkte jacht op ijsberen te verbieden, wordt nooit genoemd in de media, door Greenpeace, of door politici die zeggen dat de ijsbeer uitsterft door het smeltende ijs op de Noordpool. In feite is de ijsbeerpopulatie toegenomen van 6.000 – 8.000 in 1973 tot 30.000 – 50.000 nu. Dit wordt niet betwist,” zegt Moore. “Maar nu zeggen ze dat de ijsbeer in 2100 zal uitsterven, alsof ze een magische kristallen bol hebben die de toekomst kan voorspellen. Er lag de afgelopen winter op de Noordpool meer ijs ten opzichte van voorgaande jaren, en Antarctica was de afgelopen winter kouder dan in de afgelopen vijftig jaar.”

Demonisering van CO2

“Er zijn maar weinig mensen die geloven dat de wereld niet opwarmt. Het is duidelijk dat de wereld opwarmt sinds ongeveer het jaar 1700, 150 jaar voordat we fossiele brandstoffen gebruikten. 1700 was het hoogtepunt van de Kleine IJstijd, die zeer koud was en mislukte oogsten en hongersnood veroorzaakte,” zegt Moore. “Zelfs tot ongeveer 1950 waren de hoeveelheid gebruikte fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot zeer gering in vergelijking met vandaag. We weten niet wat de oorzaak is van deze periodieke temperatuurschommelingen, maar het was zeker niet CO2.” 

Moore noemt de demonisering van CO2 ‘compleet belachelijk’. Volgens hem is CO2 de basis van al het leven op aarde en is vandaag de concentratie ervan in de atmosfeer, zelfs met de stijging, lager dan ze was voor een groot deel van het bestaan van het leven.

Meer CO2, meer groen

Uit een studie van 2013 blijkt dat de toename van CO2 de afgelopen dertig jaar heeft bijgedragen tot een toename van het groene bladerdek in de dorre gebieden van de wereld. De Australische overheidsinstelling CSIRO voerde dat onderzoekuit in samenwerking met de Australian National University (ANU). De gegevens waren gebaseerd op satellietwaarnemingen van het jaar 1982 tot 2010 in delen van de dorre gebieden in Australië, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. 

In het bestudeerde gebied werd er een toename van 11 procent gevonden in het bladerdek als gevolg van wat ‘CO2-bemesting’ wordt genoemd. Volgens de studie treedt een bevruchtingseffect op wanneer verhoogde CO2-niveaus een blad tijdens fotosynthese – het proces waarbij groene planten zonlicht omzetten in suiker – in staat stellen meer koolstof uit de lucht te halen of minder water aan de lucht te verliezen, of beide.

Doel van het doemdenken

“Ik geloof dat de menselijke bevolking altijd kwetsbaar is geweest voor mensen die onheil voorspellen met valse verhalen,” zegt Moore. “De Azteken gooiden maagden in vulkanen, en de Europeanen en Amerikanen verbrandden 200 jaar lang vrouwen als heksen met de bewering dat dit de wereld zou ‘redden’ van slechte mensen. Dit wordt ‘kuddementaliteit’, ‘groepsdenken’ of ‘sektegedrag’ genoemd. Mensen zijn sociale dieren met een hiërarchie en het is het makkelijkst om een hoge positie te verwerven door angst en controle te gebruiken.”

Volgens Moore gaan de apocalyptische klimaatvoorspellingen vooral over ‘politieke macht en controle’. Daarom zet hij zich in om mensen te laten zien dat de situatie niet zo negatief is als hen wordt verteld. “Vandaag maken onze nakomelingen beslissingen waar onze kleinkinderen voor zullen moeten betalen,” zegt hij. “Voorspellingen dat de wereld vergaat, worden al duizenden jaren gedaan. Niet één keer is dit uitgekomen. Waarom zouden we het nu wel geloven?”

Patrick Moore is één van de meer dan 1.200 wetenschappers die hun handtekening hebben gezet onder de World Climate Declaration van het Nederlandse Clintel. Deze verklaring stelt dat er geen sprake is van een klimaatcrisis.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.Steun je ons?LEES OOK: Enorme koraalgroei Great Barrier Reef ondanks…LEES OOK: Zomerijs op Noordpool bereikt op twee na hoogste niveau…Lees 1 reactiesLees meer over: Patrick MooreGreenpeaceKlimaatalarmismeIJsberenIPCCDeel dit artikel: FacebookTwitterWhatsappMailLinkGekopieerd!

Andere relevante artikelen

1:40KLIMAAT07 SEP.Klimaatdoelen gaan vóór hulp aan burgers, zegt minister Kaag5:20KLIMAAT03 SEP.Zomerijs op Noordpool bereikt op twee na hoogste niveau sinds 2007

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.Aanmelden om te reagerenRequin

CO2 als LEUGEN
_____________________________
We zullen wel weer zien hoe dit afloopt: Wat ik een veeg teken vindt dat BVNL, BBB en PVV ondanks verbale spierballental geen jurische acties tegen Kaag, Rutte, Maxima cs, starten: Daar kun je als rechter moeilijker om heen:

Het lijkt erop dat voor 11 november het WEF met Maxima (MIJN BOZE GEDACHTE) aanstuurt op de forméél volledige uitschakeling van de eerste en tweede kamer;
Het zal DAN een conflict worden tussen ca 30:000 wakkere burgers en circa 30:000 landverraders.0Trending artikelenMEER CORONAVRIJDAGHet nieuwe normaal: Ziekenhuis zendt myocarditis-commercial uit in New YorkCORONA16 SEP.VWS misleidde bevolking met vaccin-reclame-slogan ‘Je doet het voor een ander’CORONA13 SEP.Artsen roepen wereldwijde medische crisis uit wegens sterfte door COVID-vaccinsBUITENLAND08 SEP.Zwitserland geeft ‘energieverspillers’ gevangenisstraf, boetes in ItaliëCORONA05 SEP.Ivermectine zorgt voor 92 procent daling in COVID-sterfte, aldus grote peer reviewed studieKlimaatMEER KLIMAAT07 SEP.Klimaatdoelen gaan vóór hulp aan burgers, zegt minister KaagKLIMAAT03 SEP.Zomerijs op Noordpool bereikt op twee na hoogste niveau sinds 2007KLIMAAT06 AUG.Enorme koraalgroei Great Barrier Reef ondanks doemvoorspellingenKLIMAAT28 JUL.Ook ING gaat klanten wijzen op ‘goede’ en ‘foute’ aankopenKLIMAAT11 JUL.Oppositie wil spoeddebat om ‘achtergehouden’ stikstofcijfers

Sluit je aan bij de blckbx community:

NieuwsbriefOntvang altijd de nieuwste blckbx content in je inbox!SCHRIJF JE IN Eenmalige donatieWij zijn blij met iedere donatie, groot én klein.STEUN ONS Maandelijkse donatieSteun ons met een vast bedrag per maand. Klein of groot.STEUN ONS De redactie van blckbx onderzoekt en publiceert de laatste nieuwsfeiten uit binnen- en buitenland.