Zondag 19 Juni Cultureel Café de Amer te Amen er zijn nog tickets middag en avond concert! reserveer een plek op :

Concerten Reserveren06 83 22 56 80

Ralph de Jongh

Een gedreven mens

Zondag 19 juni 2022

Blues

Ralph de Jongh is een vaste waarde voor De Amer. Concerten om naar uit te kijken. Hij behoeft eigenlijk geen nadere uitleg. Hij heeft hier al zo vaak opgetreden. Kind aan huis is hij. Stampend, kreunend, schreeuwend, zwetend. Een gedreven mens, een man met een missie.

De zeer productieve Ralph heeft tussen april 2020 en juli 2021 een groot aantal nieuwe albums uitgebracht met studio- en live-opnames uit 2019, 2020 en 2021. Hij speelt hierop solo en met diverse bands in verschillende samenstellingen. We gaan dus veel nieuw werk live horen tijdens deze concerten. Ralph stelde zelf voor om dat solo te doen: “Zullen we weer uitgaan van solo shows zoals ook Harry Muskee en Ab Sligter me hebben ontdekt? Lijkt me leuk!”. 

Hoe ontdekten Harry en Ab hem? Je raadt het al: in De Amer. Harry Muskee schreef hierover: “Ik hoorde een sound dat me deed denken aan een oude blueszanger die ik ooit in de Mississippi Delta had gehoord. Ik verwachtte zo iemand te zien, maar tot mijn verbazing zag ik een lange, blonde vent die de slide-gitaar en harmonica met ongelofelijke originaliteit bespeelde. Dat was mijn eerste ontmoeting met Ralph de Jongh.”

Charlie Burchill, gitarist bij The Simple Minds , schreef: “RALPH is a true spirit who plays directly from the heart. He has an unrestrained empathy for the Blues.”

Wij gaan ons laten verrassen, met Ralph komt en is het altijd goed!

Door Inge van de Graaf