RALPH & EWA IN THEATERKERKJE WIER!! Zondag 21 april

Programma

21 april: Ralph de Jongh en Ewa Pepper, een spannende mix van blues en klassiek

Beschrijving:

Ralph de Jongh werd ontdekt door niemand minder dan Harry Muskee van de legendarische bluesband Cuby and the Blizzards. Muskee roemde Ralph als “een zeldzaam talent, met hem krijg je waar voor je geld”. En ook in de pers wordt Ralph bejubeld: Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien. Ralph speelt en zingt de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.” (Het Parool) en “Een van de beste songwriters van Nederland” (Music Maker Magazine).
Als afgestudeerd wijsgeer (Universiteit van Amsterdam, 2003) en met rond de 20 albums op zijn naam is hij natuurlijk ook niet de eerste de beste. Hij speelt gitaar en zingt voornamelijk eigen nummers. In 2010 won De Jongh de Dutch Blues Award voor “Best vocal”. De Jongh brengt zijn muziek in eigen beheer uit. Alsof dat nog niet genoeg is, exposeert hij regelmatig met zijn eigen schilderwerk.
Ewa Pepper is als Ewa Górzyńska geboren in Polen. Als achttienjarige stapte ze op aanraden van haar ouders over van piano naar viool, en met veel succes. Ze studeerde cum laude af aan de Chopin school of Music en vervolgde daarna haar muzikale opleiding aan het Cracow institute of performing arts and media studies. Nu is zij een veelzijdige en veelgevraagde violiste, woonachtig in Amsterdam. Als geschoold klassiek violiste is zij misschien een vreemde vogel in de blueswereld, maar met haar gepassioneerde, soms opzwepende spel valt zij naast Ralph niet uit de toon.
Het duo leerde elkaar pas enkele jaren geleden kennen. Maar al direct valt op dat ze samen een bijzondere combinatie vormen. Beiden zijn rasmuzikanten, die geheel op gevoel hun muzikale koers uitstippelen.
Naast de funk, de soul en de bluesrock laten ze ook een heel ingetogen kant horen. Mooi akoestisch gitaarwerk en fraaie zang afgewisseld met het melancholische vioolspel. Ralph de Jongh en Ewa Pepper vormen een spannend muzikaal duo waar je op je gemak goed naar moet luisteren. En doe je dat, dan is het genieten.

 

Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123

 

Programma

 

Prijs: EUR12.50

Start tijd: 15:00
Eind Tijd 17:30

Datum: 21 april

Kaarten reserveren bij Simy Sevenster